Babymassage

{ BABYMASSAGE }

Babymassage zit bij de nieuwe mamas en ervaren mamas cursus inbegrepen

Shantala is de naam van een Indische vrouw die ontdekt werd door de Franse arts Dr. Frederick Leboyer, terwijl zij haar baby op de grond in de vuile straten van de drukke en chaotische Calcutta, vol overgave en tederheid aan het masseren was.

De Shantala baby massage is veel meer dan een gewone massage. Het is een vorm van communicatie met de ogen, de handen en de stem tussen ouder en de baby.

Shantala babymassage is een ritmische massage, bestaande uit een vast patroon aan zachte strijkingen en lichte knedingen, waarbij het hele lichaam wordt gemasseerd. De massage heeft een ritmisch karakter en zorgt daardoor voor herkenning en voorspelbaarheid, wat ontspannend werkt. Ook is een belangrijk kenmerk van de Shantala babymassage, dat men tijdens de massage geen moment het contact met de blote huid verliest.

In principe kan iedere baby gemasseerd worden volgens de Shantala methode, maar deze vorm van babymassage is bij uitstek geschikt voor onrustige baby´s en huilbaby´s. Omdat voor alle baby´s de overgang van een warme en omsloten baarmoeder naar de grote, ruime en koude wereld enorm is en niet altijd even vlekkeloos verloopt, kan babymassage je kindje helpen met het activeren van de zintuigen, waardoor slaap- en waakritmes verbeterd kunnen worden. Ook helpt Shantala babymassage bij darmkrampjes en overstrekken.

Enkele voordelen van Shantala babymassage
Het versterkt de band tussen ouder en de baby
Het stimuleert de emotionele ontwikkeling
Het verzacht eventuele pijn zoals krampjes
Het werkt ontspannend
De baby slaapt beter