Mijn Visie

{ WAAROM IS VIAMAMA 'GEBOREN' }

Een zwangerschap brengt veel onzekerheden met zich mee. In mijn dagelijks werk als verloskundige merk ik steeds meer angsten en twijfels bij aanstaande moeders. Deze twijfels komen vooral door een drukbezet leven en de keuzevrijheid waarin we leven: We leven in een tijd waar je uit heel veel aanbiedingen zelf een juiste keuze moet maken. Hoe en waar regel ik kinderopvang, waar wil ik bevallen, wel of geen pijnbestrijding, borst-of flesvoeding, fulltime werken of gaan minderen, een duur matrasje kopen voor mijn baby of de goedkoopste, welke kinderwagen etc. Als je zwanger bent ga je urenlang zoeken op internet naar juiste informatie, maar je krijgt daarbij alleen maar meer angsten en twijfels, want er is in deze digitale zoekmachine ook veel tegengestelde informatie! 

Zoveel keuzes en zoveel vragen die beantwoord moeten worden. Van daaruit ben ik op zoek gegaan naar antwoorden op de hoofdvraag: hoe bereid je een drukbezette vrouw voor op het komende moederschap?

Het antwoord is simpel: eerlijke informatie geven zodat jij en je partner keuzes maken die voor jullie gezinssituatie goed zijn. Het maakt niet uit welke keuzes je maakt, als ze maar wel gebaseerd zijn op juiste informatie. Viamama biedt cursussen die gehouden worden door professionals zoals verloskundigen die je alle informatie geven op het gebied van zwanger zijn, bevallen en borstvoeding. Weg dus met alle spookverhalen en foute forums die je vooral bang maken. Viamama zal jou volledig voorbereiden op het komende moederschap.

Onzekerheden mogen er zeker bestaan in een nieuwe fase, maar het moet je niet  overmanden. Tijdens mijn werk voel ik deze stress, twijfels en angsten, maar ik kan deze niet volledig voor je wegnemen in mijn rol als verloskundige. Wel wil ik je zoveel mogelijk teruggeven datgene wat je soms dreigt te verliezen, namelijk zelfvertrouwen en bewustwording.

Dat gaat met Viamama zeker lukken! Veel plezier!
Marjolein Maas 
Verloskundige en oprichtster Viamama